Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP'li Saka, görevdeki 1 yılın hesabını verdi

CHP

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, düzenlediği halk bilgilendirme toplantısı ile bir yıllık çalışmalarını anlattı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, düzenlediği halk bilgilendirme toplantısı ile bir yıllık çalışmalarını anlattı.
Çalışmalarını kapsayan “İcraatlarla 365” gün isimli slayt gösterisinin sunulduğu toplantıda Başkan Saka, vatandaşların sorularını cevaplandırıp yapılacak projeleri anlattı.
Edremit Belediyesi`nin bir yıllık hizmetlerinin anlatıldığı "Halk Bilgilendirme Toplantısı" Şükrü Tunar Kültür Merkezi`nde düzenlendi.
Başkan Saka’nın açıklamalarından önemli satır başladı: “Göreve başladığımızda yaklaşık olarak 86 Milyon TL borçla devraldığımız Edremit Belediyesi’nde, yönetim olarak kendimize ilk hedef mali disiplini belirledik. Mali disiplin olmadan hiçbir faaliyeti gerçekleştiremeyeceğimizin bilinci içerisinde, tam bir ekip uyumu göstererek 1 yıllık süre zarfında 36 Milyon TL gibi ciddi bir meblağ borç ödedik. 775 ton sıcak ve soğuk asfalt çalışması, 36.775 m2 kilit parke, 10.300 m2 granit parke taşı, 730 metre yağmur suyu drenaj hattı döşeme çalışması ve 1 yıllık süre içerisinde 1157 adet ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Bilindiği gibi; itfaiye, ulaşım, mezarlıklar, sinek ilaçlaması, sokak hayvanları için barınak yapılması ve çöp döküm sahalarının hazırlanıp çalışır duruma getirilmesi yetkisi 6360 sayılı yasayla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne, su - kanalizasyon ve arıtma tesisleri de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ’ye verilmiştir. Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklar ve numarataj gibi iş ve işlemleri ilçe belediyesine devrettiği için, belediye olarak bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, belediyemizin ihtiyacı olduğu halde Valilik Devir Tasfiye Kurulu tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Altınoluk ve Zeytinli hizmet binaları, araç şantiyeleri gibi yerlerimizi geri alabilme adına yargı yoluyla mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçmiş 1 yılı emin olun hiç ama hiç kolay geçirmedik. 6 belediyenin birleşmesini gerçekleştirmek ve bunların birleşmesinden ortaya tek bir belediye çıkartmak kolay bir iş değildi. Doğru bildiğimiz yolda, başımız dik, alnımız açık bir şekilde cesaret ve kararlılıkla yürüyoruz ve yürümeye de devam edeceğiz. Seçim meydanlarında verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyorum. Sizlerden biraz daha sabır ve anlayış bekliyorum. İyi niyetinize, sevginize, hoşgörünüze, samimiyetinize ve sıcaklığınıza bir kere daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 4 yılın sonunda daha yaşanabilir ve gelecek vaat eden bir kentte hep beraberce özgürlük türküleri söyleyeceğiz. Güzel ve güneşli günler çok yakında.”
Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri, vatandaşların sorularını yanıtladı.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli